2012. január 31.

Virgin Active


A Virgin a világ egyik legsikeresebb vállalata, 1970-ben alapította Sir Richard Brandson. Az azóta is folyamatosan növekvő és sikereket halmozó Virgin Csoport különböző szektorokat foglal magába, úgy mint fuvarozás, utazás, mobil telefonálás, pénzügyi szolgáltatások, média, zene és fitness.

Ami a fitnesst illeti, a Virgin Active fitness klub hálózat 1998-ban jött létre és elsőként Nagy-Britanniában terjedt el, de ma már megtalálható Olaszországban, Spanyolországban, Portugáliában, Ausztráliában és 2000-től Dél-Afrikában is. A klubok száma folyamatosan nő, eddig országszerte 88-at nyitottak.


A kilátás itt sem hiányzik a Tábla-hegyre

Table View városrész az óceán mellett található, így elsősorban ez a tényező dominál, ami az emberek szabadidős tevékenységeit illeti. Nagyon különbözik az itteni életstílus a többi városrészekétől. Az óceán serc perc mindenki számára elérhető, nagyon sokan csak lemennek a partra egy hosszabb-rövidebb sétára, vagy kocogni, strandolni, a vízi sportokról nem is beszélve: rengetegen szörföznek, kite-oznak, eveznek, boogie boardoznak, vitorláznak...stb.

Ettől függetlenül a fitness klub errefelé is nagyon népszerű, hajnali 5-kor már telt ház van - ez nem a személyes tapasztalatom, de megbízható a forrásom. Az idősebb generáció is meglepően aktív.
A klubot hosszú évek óta rendszeresen látogatom, elsősorban a sokféle, változatos csoportos foglalkozások, aerobik órák miatt. Az oktatók nagyon felkészültek, a termek jól felszereltek.
Amúgy van itt minden, squash pályák, uszoda, szauna, gőzfürdő, gyerekmegőrző, internetezési lehetőség, büfé.
Maga az öltöző akkora, mint más helyeken az edzőterem. Gondoltam megérné erről is egy képet feltenni (már csak azért is, hogy a blog látogatottságát egy kicsit növeljem), de végülis letettem róla... Minden esetre egy élmény az ott töltött kevéske idő is - és most nemcsak a látványra gondolok, bár erről is tudnék mesélni – inkább arról a  női csevejről, ami ott zajlik, olykor afrikaans, vagy netán zulu, xhosa, esetleg a turisták révén valamelyik európai nyelven.


A szomszédban - micsoda kontraszt - pedig a könyvtár működik a kevésbé sportosaknak, vagy a megfáradt sportolóknak.:-) Gondolom a közös parkolóban a mozgássértült jeleket elsősorban a könyvtár látogatói számára festették fel.:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése