Barátaink hívtak meg
hozzájuk vacsorára. Nem akármilyen helyen laknak, a ház teraszáról szinte
beleér az ember lába a Rietvlei nevű tóba (itt szoktunk egyébként
szörfözni), és ilyen zavartalan és
klassz kilátás a Tábla-hegyre szinte nincs is egész Table Viewban. Irigykedünk
is emiatt rendesen, mindig nagy örömmel megyünk hozzájuk és a teraszon
sóhajtozva szürcsöljük az aperitifet és szemléljük a hazatérő pelikánrajokat.
A csirke Weber
grillben készült (ez az a golyóformájú sütő). A grill csak langyosra volt
befűtve, hogy ne száradjon ki a hús. Nagyjából egy jó óra sütés után a csirkébe
dugott hőmérő 180 fokot mutatott és ekkor lekerült a parázsról, fóliába lett
csomagolva és egy törölközőbe bugyolálva, hogy egy kicsit pihenjen és bevárja a
sült krumplit.
Én eddig a
ropogós bőrű grill csirkéhez voltam szokva, ugyan ez nem az volt, viszont ilyen
szaftos húst még nem ettem!
A háziasszony
állítása szerint a sült krumplija egy
Jamie Oliver recept, úgy látszik ez itt Fokvárosban nagyon elterjedhetett, mert
már másoknál is láttam, illetve ettem ilyet. A krumpli kívül olyan ropogós,
hogy alig lehet a villával átdöfni, belül viszont porhanyós marad. Így készül:
- A krumplikat (errefelé csak egyfélét
kapni, olyat ami sárga héjú és belül fehér, a nevét nem tudom, de nálunk
is kapható) meghámozzuk, ketté vágjuk és jéghideg (!) vízben áztatjuk kb.
egy órát.
- Vizet forralunk, jó sok sót teszünk
bele és megfőzzük benne, majdnem puhára, majd leszűrjük és megvárjuk míg
kihűlnek.
- Bőséges forró olajban aranybarnára és ropogósra sütjük.
A csirke és
krumpli mellé ettünk még grillezett hagymát és squash pürét is (ez egy
tökféleség).
Delicious !
VálaszTörlésHugs
Sol