2012. január 6.

Carlucci’s és a hajóroncs


Carlucci’s nevű kávézó Table View városnegyed strandján található, pontosabban attól csak egy úttest választja el, így a kilátás a Tábla-hegyre és öbölre adott.
Csak egy valami zavarja meg a látványt, mégpedig egy hajóroncs. A Seli 1 nevű, panamai regisztrációval, török legénységgel és szénnel teli teherhajó 2009-ben egy viharos szeptemberi napon zátonyra futott. A legénység és rakomány ugyan megmenekült, a hajóval azonban mind a mai napig nem tudtak mit kezdeni, amely aztán le is égett és mostanra három részre törött.
A fokvárosiak megbarátkoztak a roncs látványával, időközben előtte homokpad alakult ki egy új spotot hozva létre az a szörfösök és kitosok részére.


 
A Carlucci’s a szörfösök találkozóhelye lett. Vendéglátó egységként a kategóriáját nem igazán tudom meghatározni. A kávéjuk nagyszerű és ezen kívül salátákat és szendvicseket szolgálnak fel, croissant, bagel, pannini, tökmagos zsemlye mindenféle jóval megtöltve.
A kedvencem a lazacos avokádós, de a chicken tikka és sweet thai chilli se kutya!
A csúcsidő a délelőtti és kora délutáni időszak, ekkor a legnagyobb a nyüzsgés. Ingyenes a wifi és vannak friss újságok is. A berendezés és atmoszféra olaszos hangulatú, a polcokon lévő ínyenc termékek, úgy mint házi készítésű kekszek, sütik (cantuccinik, panettonék stb.), kávék és kávéfőző gépek, borok és üdítőitalok, pástétomok, sajtok, sonkák mind megvásárolhatók. A személyzet nagyjából állandó (ez ritkaság Fokvárosban), egytől egyik feketék az olasz managert kivéve, a kiszolgálás jó hangulatú és vidám.


Carlucci's special szendvics
Lazacos saláta

 
Aki az étlapra is kíváncsi és meg akarja tudni, hogy egyes kite-osok hogyan fogyasztják a szendvicsüket nézze meg az alábbi a videót!!!! 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése