A nagymamám
vaníliás kiflije isteni, szaftos, omlós és minél tovább áll, annál finomabb!
Gyerek korom óta ez a kedvenc kekszem, a testvéremé és azt hiszem mondhatom,
hogy az unokatestvéreimé is ugyanúgy. Ha szóbridzs asszociációs játékot játszanék,
akkor a nagymama szóra biztos a vaníliás kiflit vágnám rá.:-)
Az első adag
vaníliás kiflit december eleje táján készítettem karácsonyra, de egy hét alatt
szinte egyedül elpusztítottam, úgyhogy most készül a második...
Hozzávalók:
-
25
dkg liszt
-
10
dkg porcukor
-
20 dkg hideg vaj
-
10 dkg darált mandula
-
vaníliás
és porcukor a forgatáshoz
- A hozzávalókat összegyúrom, a
tésztából egy darabot kicsippentek és kis kiflit formázok belőle.
- 160 fokra előmelegített sütőben sütöm kb. 12 percig (ez a kiflik méretétől függ). Semmi képen ne süssük túl, mert akkor kemény lesz, csak addig, amíg az alja halványbarna színt kap!
- A meleg kifliket vaníliás porcukorba
forgatom, és innentől kezdve már lehet kóstolni!
Grandma's vanilla crescent
cookies
Ingredients:
-
250 g flour
-
100 g icing sugar
-
200 g cold butter (unsalted)
-
100 g ground almond
-
Vanilla sugar and icing sugar for dusting
Mix everything together for a dough.
Sift icing sugar and
vanilla sugar into a medium bowl and set aside.
Shape pieces of dough
into small crescents and transfer to parchment paper–lined baking sheets.
Bake until the bottom
of the cookies lightly golden, about
12minutes (it depends on the size). Ttransfer a few at a time to bowl of sugar
and coat well. Transfer cookies to a rack to let cool completely. Cookies may
be stored in airtight containers for up to 1 month.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése