2011. december 16.

Mauritiusi sajttorta

Mauritiusról érkeztek ismerősök hozzánk az alábbi sajttortával, innen az elnevezés.
Könnyen és gyorsan elkészíthető torta és nagyon finom!
 Az eredeti recept angolul lentebb található.


 Hozzávalók:

-          20 dkg keksz (itt az enyhén kókuszos ízű Tennis kekszet használom, de bármely digesztiv megfelelő)
-          5 dkg vaj
-          250 ml tejszín
-          1 doboz (250 ml) édes sűrített tej
-          1 doboz (25 dkg) Philadelphia sajtkrém
-          ½ csésze citromlé – kb. 1 dl
-          1 dkg zselatin

  1. A kekszet ledarálom (a módszerem az, hogy zacskóba teszem és egy üres ‚Savanna Dry’ üveggel morzsává zúzom), majd összekeverem az olvasztott vajjal és a tortaforma aljába nyomkodom. Hűtőbe teszem.
  2. Kézi mixerrel összedolgozom a tejszínt, sűrített tejet és sajtkrémet.
  3. A citromlevet mikróban megmelegítem, belekeverem a zselatint és jól elkeverem a masszával.
  4. A kész krémet ráöntöm a keksz alapra és hűtőbe teszem dermedni. (Legalább 3 órára, ha nem egy éjszakára!)
  5. A torta tetejére ízlés szerint kerülhet bármilyen lekvár, vagy egy kis cukorral megrottyantott gyümölcs (pl. eperrel isteni).

 „To make the crust you need one pkt of Tennis biscuit that you crush, you
melt some unsalted butter that you mix with the biscuit and you press it
into a dish. Put it in the fridge.
Mix with an electric blender whisk 1 can of Nestle cream, one can of
sweetened condensed milk, one box of Philadelphia cream cheese ,mix well.
Put half a cup of fresh lemon juice in the microwave to boil add half a pkt
of Davies Gelatine or similar in the very hot juice & mix quickly. add it to
mixture of cream, condensed milk & cottage cheese . Mix well and pour on
crust. Keep in fridge. Cover the cheese cake with jam of your choice or
fruit slightly cooked in syrup.“

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése