2015. március 29.

Tábla-hegy keretbe foglalva




Fokváros szimbóluma a Tábla-hegy. Elképzelhetetlen lenne nélküle, elveszítené jellegét.
A Tábla-hegynek ezer arca van, legfőképp a déli szélben a fátyolként átbukó és alázúduló felhő nyújt impozáns látványt.
 Az egyik legnépszerűbb turista célpont a városban, a platóra való feljutás. Számtalan ösvény vezet fel az 1086 méter magas tetőre (itt most csúcsról aligha beszélhetünk). Egy felvonó is közlekedik jó időben, csak győzzük kivárni a sort.
A látvány fentről lélegzetállító: a hegy előtt elterülő város, a Tábla-öböl a kikötővel, az oroszlánt formáló Lion’s Head, a Signal Hill, a Devil’s Peak, vagy az ellenkező irányba a partszakasz a 12 apostollal.
Azonban nemcsak fentről élvezetes a látvány! A hegy maga az attrakció! A leginkább asztalra emlékeztető formájával rendkívüli impozáns látvány, szinte mindenhonnan látható a környékről, mindig egy jó tájékozódási pontot jelent.


A Tábla-hegyet 2012-ben a ’világ új hét természeti csodája’ közé választották (New7Wonders of Nature). A leglátványosabb helyeken, eddig összesen hat helyszínen (Signal Hill, Big Bay, Waterfront, Robben Island, City Center, Khayelitsha) felállítottak egy-egy óriás keretet, ahol lehet fotózkodni a heggyel a háttérben. A jópofa sárga keret – ami engem leginkább a National Geographic borítójára emlékeztet - egy dél-afrikai művész, Porky Hefer terve alapján készült a N7W és a World Design Capital 2014 projekt részeként.




Egy folyton frissülő, Tábla-hegyre néző webcam itt található:


Érdemes megnézni az alábbi a webkamera best of Table Mountain összeállítást is!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése