2014. március 16.

Cape Town Carnival




Idén rendezték meg ötödik alkalommal a februári fokvárosi utcai karnevált, amely az afrikai identitás, a különböző közösségek és kultúrák, valamint a kreativitás formáló erejének egyfajta ünneplése.
Ugyan a híres brazil karneválon még nem volt szerencsém részt venni, de amikor először a fokvárosi forgatagba kerültem, az jutott rögtön eszembe, hogy az hasonló lehet ehhez. A kettő azonban korántsem ugyanaz. Míg Brazília egyetlen nyelvvel, vallással és zenei műfajjal dicsekedhet, Dél-Afrika a világon mindenütt az ellenkezőjéről ismert: a kulturális, nyelvi, faji, vallási és szexuális irányultságának sokszínűségéről. Nemhiába hívják szivárvány nemzetnek.
A dél-afrikai történelem csodája, hogy bár rendkívül változatos és különböző, az identitás mégis egyazon.
A 2014-es karnevál mottója a képzelet („Imagine”). Azt sugallja, hogy semmi se lehetetlen, egy kis képzelettel minden megvalósítható.
A vibráló konvoj Greenpoint főutcáján haladt, több mint 2000 előadó művésszel, mesébe illő guruló színpadokkal, idén többek között egy 6 méter magas afrikai álom babával, afrikai robottal, egy megvilágított papírvirágokból álló kerttel, és a város legnagyobb proteájával.








KFC csirke:-)









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése