2014. január 26.

Kirstenbosch Botanikus Kert






A Fokvárosban található Kirstenbosch Botanikus Kert mindenképpen megér egy látogatást! Nekem ugyan 13 év ittlét után sikerült rendesen szétnéznem a parkban (szabadtéri koncerten már voltam többször is a területen), de örülök a minapi látogatásnak.
A kilenc Dél-Afrikában található park közül ez a legismertebb, de világviszonylatban is híres, nemhiába választotta az UNESCO a Világörökség részévé.
A kertben számos kiépített tematikus útvonal és felfedezésre váró ösvény található (némelyiken igencsak a lábam elé tekintgettem, nehogy egy cape-kobrába botoljak. 
Itt aztán fellelhető Dél-Afrika szinte összes őshonos növénye, bemutatásra kerül a Fok-félszigeten tipikus  fynbos (finomlevelű bokrok) vegetáció.
A park nem is lehetne csodálatosabb helyszínen: a Tábla-hegy 528 hektáros keleti lejtőjén fekszik. A tájkertet - amely 36 hektárnyit tesz ki - 1913-ban alapították.
A botanikus kertből egy 5-6 órás kényelmes (?) gyalogtúrával, az egyik ösvényen, akár a Tábla-hegy tetejére is felérhetünk.
A park december és március között minden vasárnap koncertnek ad helyszínt. A fellépők között vannak világsztárok is, mint például a múlkoriban Elton John, de tulajdonképpen mindegy ki koncertezik, az atmoszféra annyira magával ragadó, hogy bármelyik vasárnap érdemes odalátogatni, csak a piknik kosarat nem szabad elfelejteni...



Pineapple flower

African banana tree



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése