Reggeli nélkül
nem kezdődhet a nap! Legalábbis nekem nem.
Hosszú évek
kellettek mire rájöttem mi a tökéletes reggeli számomra.
Felvágottat,
sajtot, szalámit, illetve semmilyen zöldséget, vagy gyümölcsöt, se
lekváros-mézes dolgokat nem kívánok reggelre. Se sósat, se édeset, se túl
nehezet. Valami könnyen emészthetőt és táplálót kerestem, így kötöttem ki a
zabpelyhes kásámnál.
Ez olyan jól
bevált, hogy többeket sikerült rászoktatni a reggelizésre!
A hozzávalókat
lehet variálni, valamiből többet, valamiből kevesebbet használni, így sose lesz
két egyforma kása. A zabon és grízen kívül főzhetünk bele bármilyen müzli
keveréket, vagy gabonaőrleményt is.
Hozzávalók (2
főre):
Apró szemű
zabpehely kb. 2-3 maroknyi
Őrölt zabpehely
kb. 2 evőkanálnyi – ez teszi a kását krémessé
1-2 ek. gríz
Natúr szójatej +
víz (még jobb a rooibos tea) 3:1 arányban
kb. annyi, hogy a zabpelyhet bőven ellepje
2-3 evőkanál
natúr joghurt adagonként (kihagyható, így teljesen növényi alapanyagú lesz)
1 banán, vagy ha
nincs almaszósz
- A zabpelyhet a zabliszttel felteszem főni a szója tejjel és vízzel.
- Felforralom, beleszórom a grízt, egy percig kevergetem, aztán lekapcsolom, majd ezek után a meleg főzőlapon pár percig kevergetve főzöm (ilyenkor még bugyog).
- Leveszem a tűzhelyről és lefedve pár percig tovább puhítom.
- Beledobok egy egész banánt, amit villával pürésítek. Ez édesíti meg a kását. Ha nincs otthon banán, alma szósszal helyettesítem (lehet mind a kettőt is használni).
- Müzlis tálkákba adagolom, a sűrűségétől függően joghurttal, vagy még egy kis szója tejjel, vagy teával lazítom.
Minket is rászoktattál erre a reggelire :) Hétköznap nincs mindig idő megfőzni, de rendszerint szombaton és vasárnap ez a menü :)
VálaszTörlésMár hiányzik, ha kimarad! :) Köszi.
Örülök neki! A legklasszabb az lenne, ha újból együtt reggelizhetnénk! Remélem sor kerül még rá!;-)
VálaszTörlés