Az idei szezon blogírását egy dél-afrikai specialitással kezdem, a
bobotie-val.
Az étel a maláj kultúrával érkezett az országba a 17. században. A neve egy
currys darált húsos, gyümölcsös fogást takar, a tetején tejes-tojásos réteggel.
Igazán nagyon finom a curry fűszerezés a gyümölcsös jegyekkel, az
elkészítése pedig gyorsan megvan.
Bobotie - egy főre |
Bobotie - négy főre |
Íme az eredeti recept és alul a fordítása:
Hozzávalók (4 főre):
-
50
dkg darált hús (fele disznó, fele marha)
-
1 ek.
olaj
-
1 fej
hagyma
-
1 ek.
barack lekvár
-
1 ek.
chutney
-
1 ek.
ecet
-
2
szelet fehér kenyér
-
1 tk.
turmeric
-
1 ek.
curry por
-
1 tk.
só
-
¼ tk.
fekete bors
-
1 ek.
mazsola
-
2-3
ek. víz
Tetejére:
-
2
egész tojás
-
2,5
dl tej
-
só,
bors
-
2-3
babérlevél
- Megpirítom az olajon a hagymát, hozzákeverem a lekvárt, chutneyt, a fűszereket, valamint a húst.
- A beáztatott kenyeret kicsavarom és az ecettel és mazsolával a húshoz keverem, majd egy beolajozott tűzálló tálba öntöm és hagyom hűlni.
- Felverem a tojásokat a tejjel és fűszerekkel, majd ráöntöm a húsos masszára, a babérleveleket a tetejére helyezem.
- 170 fokon kb. 1 órán át sütöm fedés nélkül, míg aranybarna nem lesz a teteje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése