2012. február 10.

Piac a régi keksz gyárnál

Az Old Biscuit Mill, azaz a hajdani keksz gyár területén, illetve épületében szombatonként 9 és 14 óra között piac zajlik.


A vásár helyszínéül nem is találhattak volna jobb és hangulatosabb helyet. Az épület Woodstock városrészben található, ami önmagában is megérne egy posztot. A pár éve még eléggé lepukkadt és hírhedt negyed az elmúlt időkben felkapott lett, egyre több művész nyit errefelé galériát, műhelyet, gomba mód szaporodnak a kisebb hangulatos kávézók és éttermek, az ipari csarnokok, bemutató termek között a réges régi omladozó házikókat sorra újítják fel. Az ingatlanok ára megugrott, azt hiszem, aki most ott beruház valamibe, tíz év múlva nagyon jól fog járni.


A vásár nemcsak a turisták, hanem a helyiek egyik kedvenc hétvégi programja is. Itt nemcsak vásárolni, hanem helyben enni-inni is lehet, sőt kell, csuda jó, minőségi, ahogy itt divatos mondani „organic”, azaz öko, bió, házilag készült ételeket.






Van itt kemencében sült kenyér, gyümölcsök, zöldségek, sajtok, sonkák, pástétomok, halak, különleges szendvicsek, piték, sütik, csokoládék, fűszerek, lekvárok, sör különlegességek, borok, kávék, friss turmix italok. Helyben készülnek az olasz pizzák, indiai és thai curry-k, a görög gyros, óriás wokban rotyognak egzotikus ételek, de lehet steakes szendvicset, sőt sushit, vagy pezsgős osztrigát is reggelizni. Van egy Piroschka nevű magyar-német stand is, ahol lángost kínálnak (ez amolyan lepény féle, nem az, amit a Balatonról ismerünk).




A magyar-német stand most épül

A csarnokban régi ajtókból(!) tákolt asztalok mellett, vagy szalmazsákokon ülve lehet az ételeket elfogyasztani, már ha talál az ember helyet, ugyanis a zsúfoltság nagyon nagy, érdemes minél korább érkezni!

A keksz gyár udvarában találhatunk még számos ajándék üzletet, többek között működik itt pékség, üvegmanufaktúra és egy csokoládé készítő műhely is. Az üzleteket érdemes más időpontban felkeresni, mert olyankor nincsen tömeg.




2 megjegyzés:

  1. A Győri Keksz Gyár épületével mi van? Tudja valaki?

    VálaszTörlés
  2. Mostanában hintik sóval a telket... (Semmi nem maradt belőle)

    VálaszTörlés